brakenhoff-optiek-slide-oogzorg-1
brakenhoff-optiek-slide-oogzorg-2

HOE WERKEN ONZE OGEN? 


Lees het hier

Optometrie bij Brakenhoff Optiek in Oegstgeest


Bij Brakenhoff Optiek in Oegstgeest staat de gezondheid van uw ogen voorop. Daarom kunt u naast oogmeting, brillen en contactlenzen bij Brakenhoff Optiek ook terecht voor een optometrisch onderzoek. Onze optiekzaak beschikt over een optometriepraktijk, waar met de modernste apparatuur en kennis, nauwkeurig onderzoek kan worden uitgevoerd.

Wat is optometrie?

Een optometrist werkt als assistent voor de oogarts of als oogdeskundige bij de betere optiekzaak. De optometrist is hoger en breder opgeleid dan een opticien. Hij of zij is in staat afwijkingen aan de ogen te constateren. In sommige gevallen draagt de optometrist zelf de oplossing aan of hij stuurt u met een gedetailleerde diagnose door naar bijvoorbeeld uw huis- of oogarts. Ook verricht hij onderzoek bij diabetespatiënten voor wie een jaarlijkse controle van groot belang is.

Graag vertellen we u wat meer over enkele aandoeningen en wat we eraan doen. Belangrijke informatie!

Brakenhoff-optiek-artikel-beeld-oogzorg-1

Glaucoom (groene staar)

Een veelvoorkomende oogziekte is glaucoom. Deze aandoening kan leiden tot blinde vlekken en zelfs totale blindheid. Er zijn verschillende vormen die variëren in ziekteverloop; het kan vrij acuut optreden of zeer geleidelijk gaan. Vaak gaat glaucoom gepaard met een verhoogde druk in de oogbol, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Na uw veertigste heeft u een verhoogd risico en kunnen delen van uw gezichtsveld uitvallen. Het centrale zicht blijft vaak lang goed, waardoor u wel blinde vlekjes heeft maar het zicht toch vrij ongemerkt kan verslechteren. Mocht u blinde vlekjes hebben, aarzel dan niet langer en kom direct langs! Wij kunnen uw ogen screenen op de aanwezigheid van glaucoom en waar nodig samen met u bepalen welke stappen gezet moeten worden, bijvoorbeeld door een doorverwijzing naar een oogarts.


Brakenhoff-optiek-artikel-beeld-oogzorg-2

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is een aandoening waarbij de gezichtsscherpte afneemt door het afsterven van de lichtgevoelige zenuwcellen (kegeltjes) in de "gele vlek" (macula). U kunt door maculadegeneratie niet blind worden, maar wel flink inleveren qua gezichtsscherpte. Ook deze aandoening komt meestal pas op latere leeftijd, maar door bijvoorbeeld genetische aanleg kunnen ook jongeren er last van hebben. Ziet u niet scherp? Kom dan langs bij Brakenhoff Optiek in Oegstgeest. Na een oogmeting en een controle kunnen we u - waar nodig - doorverwijzen naar een oogspecialist.


 

Droge ogen

Iets minder ernstig maar ook heel vervelend: droge ogen. Deze aandoening komt vrij vaak voor en wordt vaak veroorzaakt doordat er te weinig traanvocht of traanvocht van slechte kwaliteit wordt aangemaakt. Dit kan komen door externe factoren zoals airconditioning of medicijnen, maar ook door bijvoorbeeld oogbeschadiging of een aandoening aan de traanklier. Bij Brakenhoff Optiek kunnen we u adviseren over een eventuele oplossing, zoals kunsttranen. Het loont in ieder geval zeker de moeite om langs te gaan als u droge ogen heeft!

U ziet het, bij Brakenhoff Optiek willen we alleen het beste voor uw oog. Gun uzelf en uw ogen een moment en kom langs!

Maak een afspraakTop